Jongleerworkshop

Jongleren wordt ook wel de kunst van het loslaten genoemd. Jongleren als het voorbeeld van hoe alle ballen in de lucht te houden.

Zoekt u naar een laagdrempelige, actieve workshop waarin de deelnemers een geweldige succeservaring zullen beleven. Een workshop waarin plezier voorop staat. Zoekt u niet verder. Een jongleerworkshop is hier uitermate geschikt voor.

Waarom een jongleerworkshop:

Clown & Jongleur Remco RoelofsTijdens een jongleerworkshop zullen de deelnemers niet alleen  de basis van het jongleren leren. Tevens zullen ze leren beter samen te werken, creatief te denken, vaste patronen los te laten, goede leerstrategieën te ontwikkelen, etc. etc. De deelnemers zullen nieuwe inzichten krijgen en plezier hebben met elkaar.

Tegenwoordig wordt jongleren gedefinieerd als een evenwichtskunst waarbij voorwerpen in bepaalde patronen in beweging worden gebracht en worden gehouden. Een jongleerworkshop is behalve een leuke actieve groepsactiviteit dus tevens een hele nuttige activiteit. Een activiteit die een brede positieve impact zal hebben op de deelnemers als individu en als team. (Wat weer ten goede zal komen op de algemene bedrijfsvoering)

Een jongleerworkshop kan heel goed werken als metafoor voor tal van Jongleerworkshopthema’s. Het is mogelijk om van te voren (telefonisch) te overleggen hoe de workshop jongleren zo naadloos mogelijk kan aansluiten op het thema of de thema’s die in de rest van het programma aan bod komen, of welke u graag extra onder de aandacht wil brengen binnen de jongleerworkshop.

Nieuwsgierig? Een jongleerworkshop boeken? Bel, mail of app voor een vrijblijvende offerte

Wat is jongleren:

Tegenwoordig wordt jongleren gedefinieerd als een evenwichtskunst waarbij voorwerpen in bepaalde patronen in beweging worden gebracht en worden gehouden. jongleerworkshop 3bal cascadeKorter gezegd: Het manipuleren van objecten. Meestal denkt men hierbij aan voorwerpen zoals ballen, ringen, kegels, messen en fakkels die in de lucht worden gegooid en weer worden opgevangen.  Jongleren bestaat echter uit een veel grotere variatie aan zowel objecten als technieken. Hierbij kan gedacht worden aan:

Devilstick, Diabolo, Chinese bordjes, Poi, Sigaardozen, Hoeden, Poi, Hoepels, Staf om er nog enkele te noemen. Behalve aan gooien kunnen we ook denken aan technieken zoals bijvoorbeeld overgooien, draaien, rollen en stuiteren

Vele voorwerpen, technieken en patronen. Bij een jongleerworkshop zal de focus voornamelijk liggen op het aanleren van de cascade met drie ballen. De basisbeweging van het jongleren die redelijk makkelijk aan te leren is. Vanuit de cascade is het vervolgens mogelijk om oneindig veel andere patronen en “trucjes” te leren.Natuurlijk is het mogelijk om als de tijd het toelaat in een jongleerworkshop ook eventueel aandacht te schenken aan andere voorwerpen en technieken zoals de diabolo, devilstick, chinese bordjes etc.

Nieuwsgierig? Een jongleerworkshop boeken? Bel, mail of app voor een vrijblijvende offerte

De geschiedenis van het jongleren:

De term ‘jongleren’ is in veel talen ongeveer hetzelfde: jonglieren (Duits), juggling (Engels), jongle (Frans). Het wordt verondersteld dat het woord afgeleid is van het Latijnse woord ‘ioculari’ wat schertsen,spelen betekent of ‘ioculator’ wat zoveel als hofnar betekent. We weten niet precies hoe oud de kunst van het jongleren is.Egyptische vrouwen jongleerworkshop Muurschilderingen uit het oude Egypte tonen al vrouwen die ballen in de lucht houden en ditzelfde zien we terug op afbeeldingen uit het oude Griekenland. Er zijn verhalen bekend van Griekse profeten die dagelijks jongleerden en Indianen die het gebruikten als belangrijk onderdeel van hun rituele ceremoniën. Afbeeldingen uit het Romeinse Rijk laten zien dat ook in deze tijd het jongleren al bestond. In de Middeleeuwen was jongleren een bekende discipline onder rondreizende kunstenaars en werd het ook wel gebruikt als nuttige lichaamsoefening. Door de eeuwen heen is de nadruk steeds meer van rituele bezigheid verschoven naar entertainment. De laatste tijd zien we dat het ook steeds meer gebruikt wordt bij trainingen en als bijvoorbeeld meditatieoefening.

Nieuwsgierig? Een jongleerworkshop boeken? Bel, mail of app voor een vrijblijvende offerte

Jongleerworkshop als leerstrategie

Een jongleerworkshop is een leuke, ludieke manier om een leerstrategie te leren. Jongleren is een schoolvoorbeeld van hoe strategisch een probleem op te lossen. Om een nieuw jongleerpatroon te leren moet u hem namelijk eerst analyseren, daarna in kleine stapjes breken om hem vervolgens stapje voor stapje eigen te maken. Met jongleren merkt u gelijk dat u uzelf op deze manier iets complex veel effectiever eigen kan maken dan wanneer u meteen aan het complexe geheel zou beginnen. Dit is ook op het werk van toepassing. Besef dat iets makkelijker en sneller is te leren door het te vereenvoudigen, door als het ware het geheel in kleine stukjes te hakken en deze stukjes één voor één tot u te nemen. Dit is eigenlijk hetzelfde als eten, een heel brood krijgt u niet naar binnen, maar in sneetjes, met beleg, consumeert u dit zonder problemen. Als u kijkt naar welke vaardigheden u nu beheerst (b.v. de computer) dat heeft u toch ook niet in één keer geleerd, maar in kleine stapjes?

Nieuwsgierig? Een jongleerworkshop boeken? Bel, mail of app voor een vrijblijvende offerte

Jongleren leert je leren

Jongleren biedt eindeloze mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en jezelf uit te dagen. Elke jongleerbeweging vraagt opnieuw een grote mate van flexibiliteit en creativiteit zowel fysiek als mentaal.  Met elke nieuwe beweging moet je goed observeren, analyseren en hierop anticiperen. Het vraagt van je dat je een leerstrategie maakt waarbij je stapje voor stapje richting je doel gaat. Het leert je te focussen op je doel en te leren van je fouten. Dit proces leert je geduld, doorzettingsvermogen en zelfdiscipline  Het maakt je er aan gewend vanuit andere invalshoeken naar situaties te kijken en daarmee om te gaan.

Nieuwsgierig? Een jongleerworkshop boeken? Bel, mail of app voor een vrijblijvende offerte

Jongleren als ontspanning, stressmanagement en portable workout

Jongleren is een geweldige manier om uzelf even te ontspannen. Slechts drie ballen en een ruimte van een vierkante meter is genoeg voor uw eigen gymzaaltje. Een stuk leuker dan welke sportschool ook. Lang achter elkaar doorwerken of doorleren kan de mens duf, leeg en op maken. Op de lange termijn kan dit stress en mogelijk ziekteverschijnselen veroorzaken. Om te jongleren moet u uw geest en gedachtes even helemaal leeg maken en zich even op iets heel anders concentreren. Jongleren is een mooie combinatie van een lichte mentale en fysieke activiteit die de bloedsomloop stimuleert, reflexen verbetert en de spieren traint. Even tussen alle werkzaamheden door een paar minuten jongleren en u bent weer helemaal fris. U kunt weer met vol goede moed verder gaan met regelmatig de meest lumineuze oplossingen als gevolg.

Nieuwsgierig? Een jongleerworkshop boeken? Bel, mail of app voor een vrijblijvende offerte

Jongleren verbeterd de flexibiliteit en de creativiteit

Dit komt doordat onze hersenen verdeeld zijn in twee helften. Niet alleen fysiek maar ook in functie. De linkerhersenhelft is verantwoordelijk voor analyseren, rekenen, lezen, schrijven en spreken. De rechterhersenhelft is verantwoordelijk voor creativiteit, humor, artistieke mogelijkheden en spel. Vervolgens stuurt de linkerhersenhelft het rechterdeel van ons lichaam aan en visa versa. Jongleren vraagt precies dezelfde inspanning van zowel de linker als rechterdeel van ons lichaam en tevens dat beide handen goed met elkaar samenwerken. Dit wordt hiermee tevens automatisch  van onze hersenhelften gevraagd.  De communicatie tussen beide hersenhelften zullen hiermee ook in ons dagelijkse leven worden verbeterd en worden ook bij onze dagelijkse processen beide hersenhelften meer betrokken worden.

Nieuwsgierig? Een jongleerworkshop boeken? Bel, mail of app voor een vrijblijvende offerte